Griepgolf teistert Telstar in aanloop naar duel met FC Den Bosch. Meedoen van meerdere basisspelers onzeker

Ook aanvoerder Glynor Plet was deze week ziek.© Archieffoto

Milo Lambers
Velsen-Zuid

In aanloop naar de hervatting van de competitie, zondagmiddag tegen FC Den Bosch in eigen huis, wordt Telstar geteisterd door een griepgolf.

Meerdere spelers kampen met verkoudheid en griep. „Als de wedstrijd vrijdag was geweest, hadden we een serieus probleem gehad”, aldus trainer Mike Snoei die zelf ook kampt met een fikse verkoudheid. „We hebben heel wat coronatesten stuk geslagen maar die vielen negatief uit.”

David Min en Jay Kruiver zijn ziek geweest en lijken niet op tijd fit. Zij hebben de hele week niet getraind. Delvechio Blackson en Glynor Plet trainden vrijdag voor het eerst weer mee. „Ik ben blij dat ze er weer bij waren, maar het zal lastig worden voor ze om zondag te halen”, vertelt Snoei.

„Hopelijk gaat het per dag iets beter, want we hebben ze beiden hard nodig. Zeker Glynor, want zonder Min hebben we geen echt aanspeelpunt in de spits.”

Het is een gekke periode voor eerstedivisieclubs. Na een WK-break van drie weken staan er twee wedstrijden op het programma, waarna er een weer een stop volgt van drie weken. „Waardeloos”, zegt Snoei onomwonden. „We zijn vier, vijf dagen vrij geweest, want zo’n periode is net te lang om door te trainen. De oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht, (1-2 winst, red), was wel nuttig. We hadden wel met 1-4 kunnen winnen. Het is wel fijn dat we na al die gelijke spelen van de laatste tijd nu eens wisten te winnen. Want iedereen is de laatste tijd heel enthousiast over de manier waarop de groep op het veld staat, maar uiteindelijk hebben we iets te vaak gelijk gespeeld.”

Tijdens de oefenwedstrijd maakte jeugdspeler Jayden Turfkruier (20) zijn officieuze debuut in het eerste. „Die gaat nog wel meer minuten maken”, voorspelt Snoei. „Hij is een linksbenige middenvelder. Een beetje een kruising tussen Tom Overtoom en Anass Najah. Hij kan aardig een bal trappen maar het is ook een kuitenbijtertje.”

Snoei vindt de twee thuiswedstrijden voor de kerst tegen FC Den Bosch en MVV een mooie kans voor Telstar om te laten zien waar het staat. „Als je wint, kun je zomaar eens aansluiting vinden bij de top acht. Dat is heel dichtbij, maar plek veertien ook. Den Bosch heeft evenveel punten als wij. Goeie ploeg. Daar gaan we een flinke kluif aan hebben.”

Net binnen