Goede voornemens van Telstar liggen bij de play-offs: ’Stiekem kijken of we het voor elkaar kunnen krijgen’

Tom Overtoom.© Foto Michel van Bergen

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Telstar begint het nieuwe jaar met als goede voornemen om een gooi te doen naar deelname aan de play-offs.

,,We willen toch kijken of we het stiekem voor elkaar kunnen krijgen”, zegt trainer Mike Snoei over de ambities om zich te plaatsen voor deelname aan de play-offs voor promotie naar de eredivisie. ,,Het was jammer dat de thuiswedstrijd tegen MVV op het laatste moment werd afgelast. We zaten na de overwinning op FC Den Bosch in een goede flow en keken uit naar weer een thuiswedstrijd.”

Deelname aan de play-offs is een ambitieus maar niet geheel onrealistisch doel. Telstar staat voor de hervatting van het seizoen op een elfde plek maar heeft minder wedstrijden gespeeld dan een aantal ploegen boven zich. De top acht kwalificeert zich voor de nacompetitie.

Telstar speelde vorige week een oefenwedstrijd tegen Ajax van twee keer een uur (5-1 nederlaag). Al was dat aanvankelijk helemaal niet de bedoeling. ,,We zouden tegen Jong Ajax spelen”, vertelt Snoei. ,,Op het laatste moment vroeg trainer Alfred Schreuder aan ons of we tegen het eerste wilde spelen. Daar hebben we aan meegewerkt maar eigenlijk was dat te zwaar. We hebben het eerste uur heel goed meegedaan en slechts een goal moeten slikken. Daarna brachten zij Steven Bergwijn, Steven Berghuis en Bryan Brobbey in als invallers, terwijl wij basisspelers eruit hadden gehaald. Toen was het verschil wel heel groot.”

Het enige doelpunt van Telstar tegen Ajax werd vorige week op de Toekomst gescoord door Rein Smit. De spits leek niet meer in de plannen van Snoei voor te komen en uit te kunnen kijken naar een nieuwe club. Snoei geeft aan tevreden te zijn over de ontwikkeling. ,,Hij gaat meer spelen. Hij traint goed en laat ook zien dat hij stappen maakt. Het doelpunt tegen FC Den Bosch van Tom Overtoom is een goed voorbeeld. Hij hield de bal daar goed vast en speelde Bensabouh aan. Die schoot vervolgens tegen de paal waarna Overtoom kon scoren. Dat is wat ik van mijn spitsen wil zien. Dat ze een kapstok zijn. Ze moeten niet alleen aannemen, draaien en schieten. Dan wordt het te voorspelbaar.”

Tom Overtoom zal vrijdagavond in de uitwedstrijd biij Top Oss niet aanwezig zijn. Hij ligt al de hele week ziek op bed. Koen Blommestijn en David Min zijn nog niet fit genoeg. Trainer Mike Snoei verwacht dat zij volgende week dinsdag in de bekerwedstrijd tegen FC Twente weer mee kunnen doen. Zakaria Fatihi van Jong Telstar maakt zijn debuut bij de selectie van het eerste.

Net binnen