Kenley Jansen niet naar Azië voor World Baseball Classic

Monne Reitsma
Haarlem

Werper Kenley Jansen zal in de poulefase van de World Baseball Classic niet in actie komen voor het Nederlandse team.

De prof van de Boston Red Sox vindt de trip naar Taiwan en Japan, waar de eerste en eventueel tweede ronde voor de nationale ploeg gespeeld worden, niet passen in zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen.

De 35-jarige Antilliaan tekende in december een contract, ter waarde van 32 miljoen dollar voor twee jaar, bij de Red Sox. Afgelopen seizoen kende hij een succesvol jaar bij de Atlanta Braves.

De Nederlandse honkbalbond had Jansen wel op de voorlopige lijst van mogelijke spelers voor de WBC staan. Maar nu de definitieve spelerslijst is ingediend ontbreekt de naam van Jansen. Het organiserende Major League Baseball maakt donderdagavond de rosters van de twintig deelnemende landen officieel bekend.

Jansen ontbreekt dus in het begin van het toernooi maar zou eventueel kunnen aansluiten als de halve finales worden bereikt. Die worden namelijk in Miami gespeeld en dat ligt slechts 250 kilometers af van Fort Myers waar Jansen zijn seizoensvoorbereiding heeft. Dan zou Jansen hetzelfde doen als in 2017 toen hij ook in de halve finale instapte en daarin één inning voor zijn rekening nam.

De World Baseball Classic begint voor het Team Kingdom of the Netherlands op 8 maart in Taiwan met een wedstrijd tegen Cuba. In de daaropvolgende dagen wordt gespeeld tegen Panama, Taiwan en Italië. De beste twee landen plaatsen zich voor de tweede ronde die in het Japanse Tokio wordt afgewerkt.

Net binnen