Yahya Boussakou heeft zijn contract bij Telstar binnen, Jayden Turfkruier is in gesprek

Velsen-Zuid

Yahya Boussakou heeft een profcontract getekend bij Telstar. De club is tevreden over zijn ontwikkeling.

De Hagenaar kwam vorige zomer op amateurbasis naar Telstar, nadat zijn contract bij ADO Den Haag niet werd verlengd. Hij veroverde de laatste maanden als wingback een basisplaats in de ploeg van trainer Mike Snoei. Hij heeft getekend tot en met 2024.

Lees ook: Yahya Boussakou had nooit verwacht dat hij wingback zou worden. Warempel blijkt het bij Telstar een schot in de roos

Technisch manager Peter Hofstede ligt toe waarom de club Boussakou een contract heeft aangeboden. ,,Wij zijn enthousiast over de manier waarop Yahya zich bij Telstar heeft geprofileerd, wat ook blijkt uit het aantal speelminuten. We belonen die ontwikkeling graag met een contract.”

Hofstede is ook in gesprek met Jayden Turfkruier over een contract.

Telstar speelt vrijdagavond uit tegen Roda JC. Anwar Bensabouh en Tom Overtoom zijn net als vorige week in de verloren thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven niet van de partij. ,,Ik had gehoopt ze erbij te hebben”, zegt Snoei. ,,Helaas trainden ze deze week nog apart.”

Dit betekent dat Telstar vermoedelijk met Jayden Turfkruier op het middenveld speelt. ,,Hij staat met zijn twintig jaar tegen de 31-jarige Niek Vossebelt. Daar had ik liever een meer ervaren speler tegenover gehad, maar aan de andere kant worden de jonge spelers hier wel beter van.”

Net binnen