Tennisser Griekspoor verliest in twee sets van Alcaraz

ANP
INDIAN WELLS

Tennisser Tallon Griekspoor heeft niet voor een verrassing kunnen zorgen in de derde ronde van het masterstoernooi van Indian Wells. Hij verloor in twee sets van Carlos Alcaraz, de nummer 2 van de wereld: 7-6 (4) 6-3.

Griekspoor bood de Spanjaard goed partij maar moest zich 1 uur en 42 minuten toch gewonnen geven. De Nederlander was vrijgeloot voor de eerste ronde en versloeg vervolgens de Argentijn Guido Pella in twee sets: 7-6 (3) 7-6 (4). Dat was zijn eerste overwinning in het hoofdschema van een masterstoernooi.

Alcaraz kan terugkeren aan kop van de wereldranglijst als hij de masters van Indian Wells op zijn naam schrijft. In dat geval lost hij Novak Djokovic, die ontbreekt omdat hij weigert zich te laten vaccineren tegen het coronavirus, af als nummer 1. Vorig jaar haalde Alcaraz de halve finales in Indian Wells.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Griekspoor en Alcaraz stonden vorig seizoen voor het eerst tegenover elkaar, in de tweede ronde van Wimbledon. De Spaanse tiener won toen in drie sets van de Nederlander.

Griekspoor won begin dit jaar in India zijn eerste ATP-titel en bereikte vervolgens de derde ronde van de Australian Open en de halve finales op het ABN AMRO Open in Rotterdam. De afgelopen weken werd hij in Doha en Dubai uitgeschakeld in de tweede ronde door respectievelijk Andrej Roeblev en Djokovic, twee spelers uit de mondiale top 10. Hij versloeg nog nooit een speler die in de top 10 van de wereldranglijst staat.

Alcaraz vierde zijn 100e zege op een ATP-toernooi. Hij had het lastig in de eerste set, maar kwam beter in zijn spel na een voorsprong van 3-0 in de tweede set. "Tallon speelde geweldig, ik moest echt scherp zijn", zei de 19-jarige Spanjaard die in de vierde ronde op Jack Draper stuit. De Brit versloeg Andy Murray, de voormalige nummer 1 van de wereld uit Schotland: 7-6 (6) 6-2.

Net binnen