Coureur Colin Caresani uit Aerdenhout valt op met zijn goede prestaties en rijdt dit jaar in de GT3

Milo Lambers
Aerdenhout

Colin Caresani, autocoureur uit Aerdenhout, rijdt volgend seizoen voor Mercedes in de GT3-klasse.

De pas negentienjarige coureur gaat meedoen aan de Nürburgring Langstrecken-Serie, een kampioenschap van twaalf races die allen worden gereden op het oorspronkelijke circuit van de legendarische Nürburgring in Duitsland. Een rondje op dit circuit is meer dan twintig kilometer.

Caresani gaat rijden voor het team Schnitzelalm, een Mercedes-fabrieksteam. ,,Ik ben heel erg blij met deze kans”, vertelt Caresani. ,,Ik zou eigenlijk nog een jaar in de GT4 rijden maar ben ervan overtuigd dat ik klaar voor de GT3 ben.”

Caresani reed de laatste jaren voor BMW. Caresani deed in 2022 mee aan de DTM Trophy, een internationaal kampioenschap in de GT4-klasse op circuits als Spa-Francorchamps en Hockenheim. Met zijn team Project One werd hij als ’rookie’ verrassend tweede.

,,Ik sla een heel andere weg in als coureur van Mercedes. Ik heb deze winter met Schnitzelalm in Spanje een kampioenschap gedaan waar veel ervaren coureurs meededen. Daar heb ik erg goed gepresteerd. Het was een testtoernooi maar de mensen van Schnitzelalm waren erg enthousiast over mij.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen