Niets aan de hand was er voor Telstar bij Helmond Sport. Tot bij Christos Giousis de stoppen doorsloegen

Tom Overtoom was bij zijn terugkeer direct belangrijk voor Telstar.© Foto Orange Pictures / Joris Verwijst

Milo Lambers
Helmond

Telstar zag in de slotfase een overwinning in rook opgaan bij Helmond Sport. Met een man minder kon het niet voorkomen dat de thuisploeg gelijk maakte: 2-2.

Er was vrijdag niets aan de hand voor Telstar toen Christos Giousis na ruim een uur spelen bij een 1-2 voorsprong de bal verspeelde. De Griek was echter zo gefrustreerd dat hij de achtervolging inzette op Elmo Lieftink en zijn tegenstander van achter vol op de enkels schoppen.

Een onbegrijpelijke, domme en zeer onsportieve actie waarmee de Griek niet alleen zijn eigen ruiten maar die van zijn hele ploeg ingooide. Hij kreeg direct rood van scheidsrechter Gerrets.

Telstar en de Griek waren nog zo goed begonnen aan de wedstrijd tegen de Helmonders, die al zes thuiswedstrijden ongeslagen waren. Christos Giousis maakte na een klein kwartier de goal. De aanval die daar aan voor afging was prachtig.

Precies tussen Bram van Vlerken en Eros Maddy zag Tom Overtoom een gaatje waar Delvechio Blackson tussen kon Met een heerlijk steekpassje lanceerde hij de back die de bal vervolgens simpel kon afleggen op Giousis. De Griek rondde af: 0-1.

Lees ook: Telstar-trainer Mike Snoei boos over oud-speler en Helmond Sport-trainer Bob Peeters: ’Doe je werk doordeweeks, Telstar is Chelsea niet’

Telstar-trainer Mike Snoei had Tom Overtoom gemist de afgelopen twee weken. Door een enkelblessure stond hij tegen FC Eindhoven en Roda JC aan de kant. Omdat ook Anwar Bensabouh geblesseerd was, bleef er wel weinig creativiteit over.

Tegen FC Eindhoven (0-1) verloor Telstar de slag op het middenveld. Tegen Roda JC waren twee individuele acties van David Min weliswaar doorslaggevend voor de winst, ook toen was het duidelijk dat Telstar gogme tekort kwam.

Tegen Roda JC had Telstar ondanks de overwinning slechts 26 procent balbezit. Daar was Snoei niet blij mee. Zijn ploeg hoeft echt niet altijd het grootste gedeelte van de tijd de bal te hebben, maar toch wel richting de vijftig procent, zo vertelde hij.

Tegen Helmond Sport was het nog altijd slechts 35 procent. Maar als je weinig de bal hebt is het wel fijn om een speler als Tom Overtoom te hebben. Iemand die op intuïtie aanvoelt waar een bal naartoe moet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Telstar kwam kort na rust op 0-2. David Min had het na zijn terugkeer van een blessure een tijdje lastig maar liet tegen Helmond weer zien dat hij twee enorme kwaliteiten heeft: snelheid en een zeer precies schot.

Net als vorige week wist hij de bal precies in de hoek te plaatsen zodat de doelman er niet bij kon. De aansluitingstreffer van Martijn Kaars kort daarop bracht de spanning terug.

Na de rode kaart van de Griek was het voor Telstar vooral tegenhouden. Pas in de 93e minuut moest Telstar capituleren. Lieftink maakte van dichtbij de gelijkmaker.

Helmond Sport-Telstar 2-2

13. Giousis 0-1, 46. Min 0-2, 51. Kaars 1-2, 90+3. Lieftink 2-2. Rode kaart: 66. Giousis.

Telstar: Koeman; Kruiver, Apau, Aktas, Oude Kotte, Blackson (70. Mulder), 49; Najah, Turfkruier (77. Soares), Overtoom (84. Bensabouh); Giousis, Min (84. Plet).

Net binnen