Coach 'spoorloos' na woede-uitbarsting van tennisser Griekspoor uit Nieuw-Vennep: ’Vertrek lekker als je niks zegt’

Kristof Vliegen (l) en Tallon Griekspoor.© ANP

© ANP/HH

ANP
PARIJS

De coach van tennisser Tallon Griekspoor, de Belg Kristof Vliegen, was na het bereiken van de tweede ronde van Roland Garros 'spoorloos'. Vliegen verliet de baan na een woede-uitbarsting van Nieuw-Venneper Griekspoor en keerde niet meer terug.

"Vertrek lekker als je toch niks zegt", beet Griekspoor zijn coach toe in een mindere fase van de wedstrijd. Vliegen aarzelde niet, pakte zijn tas en verdween van baan 12 van Roland Garros.

"Ik heb geen idee waarnaartoe, want ik heb hem nog niet gezien", bekende Griekspoor op de persconferentie. "Maar dat gebeurt in het heetst van de strijd. Ik voelde me al niet geweldig en als je naar de rankings kijkt, dan moet je deze negen van de tien keer winnen. Het is een grand slam, er staat extra druk op en je wilt graag."

’Ik zal excuses aanbieden’

Griekspoor verwacht dat de twee het zondagavond nog bijleggen. "Ik zal hem mijn excuses aanbieden en dan is het zand erover en gaan we gewoon weer door. Het is niet zo dat ik op zoek ga naar een nieuwe trainer hoor, absoluut niet. Hij zal er woensdag gewoon weer bij zitten, tenzij hij de auto heeft gepakt."

Lees ook: Tallon Griekspoor voorkomt in vijf sets vroege aftocht op Roland Garros

Griekspoor was uiteindelijk in vijf sets te sterk voor Pedro Martínez. "Ik zag wel een berichtje in groepsapp. 'Goed gedaan', zei hij. Dus hij zal stiekem toch wel blij zijn." De nummer 2 van Nederland had ruim 3,5 uur nodig om zich te ontdoen van de Spanjaard.

(Tekst gaat door onder de foto)

Tallon Griekspoor tijdens de wedstrijd tegen Pedro Martinez.© ANP

"Het was een flinke slijtageslag, maar ik ben blij met hoe ik me lichamelijk voel”, zegt de tennisser. "Hier had ik vooraf voor getekend, om zo uit de wedstrijd te komen, zeker met mijn enkel. Tot nu toe heb ik nog geen reactie gehad en daar ben ik heel blij mee." Griekspoor liep dit gravelseizoen een enkelblessure op, maar deed naar eigen zeggen een ’versnelde rehab’ om toch te kunnen deelnemen aan Roland Garros.

’Het moet beter’

Woensdag speelt hij in de tweede ronde tegen de Pool Hubert Hurkacz. "Wil je verder komen, dan moet het zeker beter”, aldus de Nieuw-Venneper. "Vandaag ben ik iets te lang 'weg' geweest en tegen een speler uit de top 20 krijg je dan zeker geen kans meer om terug te komen. Ik was blij dat ik zondag al kon spelen, want daardoor heb ik nu gelukkig 48 uur rust."

Net binnen